FAQs chocoladefontein
- Q?Is het moeilijk om de chocoladefontein zelf te installeren?
-
A.
Een chocoladefontein zelf installeren is op zich niet moeilijk, maar er kunnen allerlei zaken mislopen indien je de richtlijnen niet exact volgt. De moeilijkheid zit hem vooral in het afbreken en afwassen van de chocoladefontein. Doe je liever niet zelf? Dan stellen wij de chocoladefontein voor u op en zal deze perfect stromen.
- Q?Verhuren jullie chocoladefonteinen over heel Vlaanderen?
-
A.
We hebben geregeld opdrachten om een chocoladefontein te installeren in Limburg (Hasselt, Sint-Truiden, Genk,…), Oost-Vlaanderen (Gent, Lokeren, Sint-Niklaas, Oostakker, …), West-Vlaanderen (Waregem, Roeselare, Oostende, Kortrijk,…) en Vlaams-Brabant (Leuven, Aarschot, Vilvoorde, Zaventem,…)
- Q?Wat is de prijs van het brengen, opstellen, afhalen en schoonmaken?
-
A.
Dit is steeds afhankelijk van de afstand vanuit Antwerpen. De prijzen beginnen vanaf 45 €. Voor een exacte berekening kan je best even contact opnemen.
- Q?Hoe moet ik de chocolade smelten?
-
A.
De chocolade kan je best op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven. Opgelet, in de microgolfoven kan de chocolade verbranden. Het is belangrijk deze niet op vol vermogen te zetten, en om de 2 à 3 minuten de chocolade om te roeren. Let op dat er via bain marie geen water in de chocolade komt, hierdoor zal deze dikker worden en zal de chocoladefontein niet mooi stromen.
- Q?Smelten jullie de chocolade ter plaatse of in de chocoladefontein zelf?
-
A.
Indien u heeft gekozen om het opstellen van de chocoladefontein door ons te laten uitvoeren, komen wij steeds met gesmolten chocolade zodat de chocoladefontein onmiddellijk kan beginnen draaien. Indien u kiest om de installatie zelf te doen, kan je best de chocolade op voorhand smelten au bain marie of in de microgolfoven. Onze chocoladefonteinen bieden ook de mogelijkheid om de chocolade callets in de fontein zelf te smelten. Reken hiervoor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de chocoladefontein en de hoeveelheid chocolade.
- Q?Hoe lang kan de chocoladefontein blijven draaien?
-
A.
Al onze chocoladefonteinen zijn van professionele kwaliteit, en kunnen uren en zelfs dagen blijven draaien. Desgewenst kan er ook chocolade bijgevuld worden.
- Q?Hoe lang duurt het vooraleer de chocoladefontein in werking is?
-
A.
Het opzetten van de chocoladefontein neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de aanwezige voorzieningen, zoals een stevige tafel, een stopcontact, en van de grootte van de chocoladefontein.
- Q?Op welke temperatuur moet de chocoladefontein staan?
-
A.
Chocoladefonteinen met digitale temperatuur zet je best op 55° C, fonteinen met een analoge thermostaat best op stand 6 of 7. Als de chocoladefonteinen buiten in een koude tent staan kan je dit verhogen naar respectievelijk 75° C en stand 8 of 9. De chocolade zal nooit warm zijn en er is geen risico op verbranden.
- Q?Is de chocolade warm?
-
A.
De chocolade die uit de chocoladefontein fontein stroomt is helemaal niet warm, en in combinatie met koud fruit zeker niet. De chocolade zal ook niet onmiddellijk stollen op het fruit, door het verhoogde percentage aan cacaoboter in de chocolade.
- Q?Zijn er kortingen als ik ook een suikerspin huur?
-
A.
Ja, indien u bij ons zowel een chocoladefontein als een suikerspinmachine of een popcornmachine huurt, dan zijn er aangepaste prijzen mogelijk. De enige voorwaarde is dat we 1 of meerdere machines komen installeren en afhalen.
- Q?Blijven jullie ter plaatse om de chocoladefontein nadien terug mee te nemen?
-
A.
Afhankelijk van de afstand vanuit Antwerpen en de duurtijd van het feest of event, bekijken we dit geval per geval. Als we ter plaatse blijven, doen we dit discreet en onopvallend, tot het feest gedaan is.